Класична окрошка на квасі з дайконом (китайської редькою)
Цей овоч з дуже ніжним смаком додасть літнього супу з квасом більш яскраву нотку. Можна також взяти зелену. редьку або чорну. Останній компонент дуже гострий і з ним треба бути дуже акуратним.
Інгредієнти:
- зелень (цибуля, кріп)
- свіжий огірок
- квас
- яйця
- дайкон
- сметана
- сіль
- ковбаса варена
Спосіб приготування:
Відварюємо яйця до готовності. Потім охолоджуємо і очищаємо. Нарізаємо дрібними кубиками або шматочками.
Промиємо гарненько овочі. Потім знімаємо шкірку біля дайкона приблизно 2 мм (так як вона досить гостра). Натремо його на крупній тертці.
Важливо! Якщо ви будете використовувати чорну редьку, її бажано очистити від шкірки, і вимочити шматочками в холодній воді. Дітям небажано давати цей овоч.
Подрібнюємо яйця, огірки і ковбасу. Зелень дрібно рубаємо, пересипаємо в каструлю. Щоб вона віддала краще свій аромат і смак, злегка підсолюємо і мнемо її товкачем за бажанням.
Потім всі продукти пересипаємо в зручну миску.
Перемішуємо. Далі за бажанням, можна відразу додати сіль за смаком і квас в загальну масу.
Або розкладаємо в порційні тарілки. Заправляємо сметаною. Приємного апетиту!