Окрошка на квасі за класичними рецептами

Класична окрошка на квасі з дайконом (китайської редькою)

Цей овоч з дуже ніжним смаком додасть літнього супу з квасом більш яскраву нотку. Можна також взяти зелену. редьку або чорну. Останній компонент дуже гострий і з ним треба бути дуже акуратним.

Інгредієнти:

  • зелень (цибуля, кріп)
  • свіжий огірок
  • квас
  • яйця
  • дайкон
  • сметана
  • сіль
  • ковбаса варена

Спосіб приготування:

Відварюємо яйця до готовності. Потім охолоджуємо і очищаємо. Нарізаємо дрібними кубиками або шматочками.

Промиємо гарненько овочі. Потім знімаємо шкірку біля дайкона приблизно 2 мм (так як вона досить гостра). Натремо його на крупній тертці.

Важливо! Якщо ви будете використовувати чорну редьку, її бажано очистити від шкірки, і вимочити шматочками в холодній воді. Дітям небажано давати цей овоч.

Подрібнюємо яйця, огірки і ковбасу. Зелень дрібно рубаємо, пересипаємо в каструлю. Щоб вона віддала краще свій аромат і смак, злегка підсолюємо і мнемо її товкачем за бажанням.

Потім всі продукти пересипаємо в зручну миску.

Перемішуємо. Далі за бажанням, можна відразу додати сіль за смаком і квас в загальну масу.

Або розкладаємо в порційні тарілки. Заправляємо сметаною. Приємного апетиту!