Оселедець під шубою з яйцем по класичному рецепту з послідовністю шарів
Строгих правил немає, але кольорова гама може переходити від світлого до темного і навпаки.
На смак це не впливає. Ще в цьому рецепті будемо маринувати цибуля, так ми позбавляємося від гіркоти. Закуска виходить неймовірно смачною. Спробуйте і вам сподобається.
Інгредієнти:
- 1 шт. оселедець
- 1 шт. буряк велика
- 2 шт. картоплі
- 5 шт. яєць курячих
- 1 морква
- 1 гол. лука
- 2 ст. л. ростить. масло
- майонез
для маринаду лука
- 1 ч. л. солі
- 3 ч. л. цукру
- 1 ст. л. оцту
Спосіб приготування:
Очищений цибулю шаткуємо дрібними кубиками. Висипаємо всі компоненти в нього за рецептом. Потім перемішуємо і остуджуємо.
Цибулю очистити, дрібно шаткуємо. Далі замаринуем його з оцтом, додамо туди ж сіль і цукор. Залишимо в розсолі на 10-15 хвилин. Потім з нього зливаємо рідину. І залишаємо на час в мисці.
Рибку розбираємо, повністю очищаємо від кісток і нарізаємо на дрібні шматочки. Додаємо в неї ложку рослинної олії.
Потім змішуємо рибку і цибулю.
Заздалегідь відварюємо овочі та яйця. Буряк варимо окремо.
Потім все подрібнюємо на середній тертці.
І починаємо формувати нашу страву. Викладаємо продукти пошарово.
- Рибна маса.
- Картопля.
- Буряк.
- Майонез.
- Яєчний білок.
- Моркву.
- Буряк.
- Соус.
- Яєчний жовток.
Верхівку прикрашаємо пір’ям лука та квітами з моркви. Поставимо наше блюдо в холодильник, щоб шари просочилися і подружилися.
Приємного апетиту.