Торт-салат «Оселедець під шубою» з желатином
Всі рецепти робляться однаково, але оформлюються по – різному. У цьому варіанті ми будемо використовувати желатин і форму (рибка). Так що, будемо дивувати своїх близьких і друзів.
Інгредієнти:
- 1 шт філе оселедця
- 3 картоплини
- 3 морквини
- 3 буряків
- половинка цибулини
- 200 гр майонезу
- 1 ст. ложка желатину
Спосіб приготування:
Овочі відварюємо до готовності, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Всі продукти робимо окремо.
Якщо ви купуєте целиковую рибу, очищаємо від шкірки і кісток. У цьому рецепті використовується готове філе, але вона смачна. Нам залишається її тільки дрібно нарізати кубиками. Цибуля нашинкуем маленькими шматочками. Якщо у вас гіркий овоч, його треба обдати окропом і потім злити всю рідину. Після цього бажано замаринувати за бажанням (сіль, цукор і оцет). У цьому рецепті використовуємо солодкий солодкий продукт. Тому операцію з видалення гіркоти ми пропускаємо. Далі розводимо желатин по інструкції, щоб був без грудочок і додаємо його теплим майонез. Гарненько перемішуємо до однорідності.
І коли нарешті ми закінчили з підготовчими роботами, починаємо збирати наш шедевр. Для цього беремо форму, змащуємо її рослинним маслом. Далі у буряк додаємо майонез і перемішуємо.
Також чинимо і з морквою. У оселедець кидаємо цибулька і гарненько все перевернемо. Картоплю злегка підсолимо. І також подружим його з соусом. Далі викладаємо шари по порядку. І намагаємося добре їх ущільнювати.
- 1 шар: бурякова суміш;
- 2 ряд: морквяна маса;
- 3-ій: рибка;
- 4-ий; картопля
Далі закриваємо заготівлю харчовою плівкою. І прибираємо його в холодильник на 4-6 годин, можна на ніч. За цей час наша маса добре з желатином затвердіє. А майонез подружиться з іншими продуктами. І салат буде тримати добре контури. Невелика підказка з досвіду. Поверхня посудини, в якій будемо творити, краще застелити харчовою плівкою. Так отримане блюдо краще відокремлюється від кулінарної форми. Після закінчення часу беремо заготовку і перевертаємо на плоске блюдо.
Робимо нашої рибки оченята. А також можна прикрасити зеленню. І приємного апетиту.