Оселедець під шубою – класичні рецепти

Торт-салат «Оселедець під шубою» з желатином

Всі рецепти робляться однаково, але оформлюються по – різному. У цьому варіанті ми будемо використовувати желатин і форму (рибка). Так що, будемо дивувати своїх близьких і друзів.

Інгредієнти:

  • 1 шт філе оселедця
  • 3 картоплини
  • 3 морквини
  • 3 буряків
  • половинка цибулини
  • 200 гр майонезу
  • 1 ст. ложка желатину

Спосіб приготування:

Овочі відварюємо до готовності, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Всі продукти робимо окремо.

Якщо ви купуєте целиковую рибу, очищаємо від шкірки і кісток. У цьому рецепті використовується готове філе, але вона смачна. Нам залишається її тільки дрібно нарізати кубиками. Цибуля нашинкуем маленькими шматочками. Якщо у вас гіркий овоч, його треба обдати окропом і потім злити всю рідину. Після цього бажано замаринувати за бажанням (сіль, цукор і оцет). У цьому рецепті використовуємо солодкий солодкий продукт. Тому операцію з видалення гіркоти ми пропускаємо. Далі розводимо желатин по інструкції, щоб був без грудочок і додаємо його теплим майонез. Гарненько перемішуємо до однорідності.

І коли нарешті ми закінчили з підготовчими роботами, починаємо збирати наш шедевр. Для цього беремо форму, змащуємо її рослинним маслом. Далі у буряк додаємо майонез і перемішуємо.

Також чинимо і з морквою. У оселедець кидаємо цибулька і гарненько все перевернемо. Картоплю злегка підсолимо. І також подружим його з соусом. Далі викладаємо шари по порядку. І намагаємося добре їх ущільнювати.

  • 1 шар: бурякова суміш;
  • 2 ряд: морквяна маса;
  • 3-ій: рибка;
  • 4-ий; картопля

Далі закриваємо заготівлю харчовою плівкою. І прибираємо його в холодильник на 4-6 годин, можна на ніч. За цей час наша маса добре з желатином затвердіє. А майонез подружиться з іншими продуктами. І салат буде тримати добре контури. Невелика підказка з досвіду. Поверхня посудини, в якій будемо творити, краще застелити харчовою плівкою. Так отримане блюдо краще відокремлюється від кулінарної форми. Після закінчення часу беремо заготовку і перевертаємо на плоске блюдо.

Робимо нашої рибки оченята. А також можна прикрасити зеленню. І приємного апетиту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *