Оселедець під шубою – класичні рецепти

Дуже смачний салат «Оселедець під шубою з яблуком» — рецепт без майонезу

Дуже незвичайне поєднання солоної риби, яблука і пікантного соусу дає незвичайний результат з чудовим смаком. І будемо його готувати без майонезу зі сметаною.

Інгредієнти:

  • 1 шт. скумбрії
  • 1 гол. лука
  • 3 середніх картоплі (відварені)
  • 1 яблуко
  • 1 варена морква
  • 1 варена буряк
  • 4 яйця
  • 200-230 р. сметана (не жирної)
  • 1 ч. л. гірчиця
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

Приготуємо соус: для цього беремо жовтки варених яєць, гірчиця, сметана. І всі компоненти ретельно вимішуємо.

Потім очищаємо рибу, прибираємо всі кісточки. І нарізаємо його невеликими шматочками. Дрібно шаткуємо очищений цибулю. І змішуємо ці два продукти разом. Овочі варимо в підсоленій воді, потім вони остигають. Буряк варимо окремо, щоб не забарвилися компоненти. Яйця варимо також в підсоленій воді і охолодити під холодною водою.

Потім очищаємо від шкірки всі варені овочі. Очищаємо від шкірки яблуко і видаляємо серцевину. Натираємо їх на крупній тертці.

Потім укладаємо картоплю рівномірним шаром на плоскій тарілці. Змащуємо його заправкою і наступні ряди теж. Потім йде рибна суміш. Далі перетерте яблуко. Наступний ряд моркву.

І останнім шаром йде буряк. Не забуваємо кожен ряд промазати соусом. Накриваємо блюдо харчовою плівкою і відправляємо на 1-2 години в холодильник. Верх можна прикрасити зеленню і соусом за бажанням. І приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *