Дуже смачний салат «Оселедець під шубою з яблуком» — рецепт без майонезу
Дуже незвичайне поєднання солоної риби, яблука і пікантного соусу дає незвичайний результат з чудовим смаком. І будемо його готувати без майонезу зі сметаною.
Інгредієнти:
- 1 шт. скумбрії
- 1 гол. лука
- 3 середніх картоплі (відварені)
- 1 яблуко
- 1 варена морква
- 1 варена буряк
- 4 яйця
- 200-230 р. сметана (не жирної)
- 1 ч. л. гірчиця
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
Приготуємо соус: для цього беремо жовтки варених яєць, гірчиця, сметана. І всі компоненти ретельно вимішуємо.
Потім очищаємо рибу, прибираємо всі кісточки. І нарізаємо його невеликими шматочками. Дрібно шаткуємо очищений цибулю. І змішуємо ці два продукти разом. Овочі варимо в підсоленій воді, потім вони остигають. Буряк варимо окремо, щоб не забарвилися компоненти. Яйця варимо також в підсоленій воді і охолодити під холодною водою.
Потім очищаємо від шкірки всі варені овочі. Очищаємо від шкірки яблуко і видаляємо серцевину. Натираємо їх на крупній тертці.
Потім укладаємо картоплю рівномірним шаром на плоскій тарілці. Змащуємо його заправкою і наступні ряди теж. Потім йде рибна суміш. Далі перетерте яблуко. Наступний ряд моркву.
І останнім шаром йде буряк. Не забуваємо кожен ряд промазати соусом. Накриваємо блюдо харчовою плівкою і відправляємо на 1-2 години в холодильник. Верх можна прикрасити зеленню і соусом за бажанням. І приємного апетиту!