Мариновані помідори на зиму: ну дуже смачні рецепти

Мариновані помідори з часником «Під снігом»

Зверніть свою увагу на цей рецепт. Дуже гарне поєднання червоних томатів і подрібненого часнику, ніби в снігу. До того ж, неймовірно смачно. Якщо сумніваєтеся, спробуйте засолити одну баночку. Впевнена, вам сподобається.

Інгредієнти:

  • помідори
  • часник
  • на 600 мл. рідини
  • 1 ст. л. цукру
  • 0, 5 ст. л. солі
  • 50 р. оцту

Спосіб приготування:

Перше, що ми зробимо, це поставимо кип’ятити воду.

Червоні плоди переглянемо, щоб не було тріщин, псування. Так як більшість людей для консервації стали використовувати скляні ємності невеликого обсягу. Вибираємо плоди середнього або маленького розміру. Укладаємо їх у оброблені балони щільніше, але не мнемо. Заливаємо їх окропом і прикривають кришками. Залишаємо їх стояти хвилин 15.

Далі чистимо часник від шкірки. Це дуже зручно робити під улюблений серіал сидячи на дивані. Потім розбиваємо його блендером (можна пропустити через прес). Кожен вибирає для себе прийнятний спосіб.

Зливаємо рідину з банки в каструлю. Можна її заміряти і при необхідності долити з чайника (так як при кип’ятінні і переливанні вона має властивість випаровуватися). Ставимо посудину з майбутнім розсолом кип’ятити. Висипаємо в нього сіль, цукор за рецептом). Даємо прокипіти 3 хвилини і вливаємо туди ж оцет. Відразу ж вимикаємо, щоб консервант не випарувався.

Розкладаємо по банках подрібнений часник зверху плодів. Потім злегка їх потрясем. Заливаємо гарячим маринадом вміст тари. Акуратніше, не обжигайтесь. Закриваємо герметично обробленими кришками. Розсіл після цього помутніє. Не переживайте, це нормально.

Перевертаємо наші заготовки кришками вниз. Перевіряємо, щоб з-під них не потекла вода. Закутуємо їх у теплу ковдру до повного охолодження. Після цього прибираємо соління в прохолодне темне місце. А холодним ввечері через два місяці відкриємо баночку з смакотою і будемо пригощатися.