Як приготувати помідори з болгарським перцем на зиму
В рецепті береться петрушка, болгарський перець, який додасть до яскравої нотки незабутній пікантний присмак. Розрахунок надано на 3 літрову банку, але все просто розрахувати і приготувати в літрових.
Інгредієнти:
- помідори
- солодкий перець
- петрушка
- перець чорний горошком
- лавровий лист
на 3 л. банку або на 1, 5 літра води
- 1ст.л. солі,
- 5ст.л. цукру,
- 100 мл оцту 9%
Спосіб приготування:
Промиваємо і обсушуємо овочі. Видаляємо насіння та нутрощі болгарського плода.
Нарізаємо його часточками. Петрушку шаткуємо не дуже дрібно.
Потім на дно чистих балонів викладаємо зелень і прянощі і приправи за бажанням. Заповнюємо ємності томатами щільніше (але без фанатизму), щоб вони не лопнули. Туди ж кладемо шматочки перцю. Зверху розкладаємо петрушку.
Ставимо кип’ятити воду. Потім заливаємо крутим окропом банки з вмістом. Прикриваємо стерилізованими кришками і залишаємо на 15 хвилин прогріватися.
Після цього зливаємо воду назад в каструлю, доводимо до кипіння. Щоб правильно приготувати маринад, можна використовувати мірну кружку або порожню літрову банку.
Додаємо сіль, цукор (розрахунок вказаний в інгредієнтах). Кип’ятимо 2-3 хвилини. За хвилину до вимикання вливаємо оцет. Розливаємо розсіл по ємностях. Закатуємо металевими кришками. Перевертаємо їх вниз і ставимо на кришки. Так ми перевіримо герметичність закупорки. Потім закутуємо засолювання у теплу ковдру і залишаємо їх в такому стані до повного охолодження. Потім повертаємо їх в нормальний стан і прибираємо на зберігання в кладовочку або підвал.