Солодкі черрі мариновані — рецепт на зиму з лимонною кислотою
Такі плоди завжди приємно їсти. Їх у баночку входить багато. Засаливаем з плодоніжками. Якщо ж їх вже відірвали, в цій області зробимо проколи, для того щоб краса залишилася цілою і добре просочилася маринадом.
Інгредієнти:
- помідори
- селера (петрушка)
- кріп
- червоний перець гіркий
- перець горошком
- гвоздика (за бажанням)
- 2 зубчики часнику
- 1/3 ч. л. лимонної кислоти
- 1-2 лаврових аркуша
розрахунок на літр води:
- 1 ст. л. солі
- 3 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
Починаємо завжди з підготовки продуктів.
Промиваємо, обсушуємо й погнали далі. На дно чистих банок висипаємо крупно порізану зелень, очищений часник, лавровий лист і інші прянощі за рецептом без лимонки.
Овочі кладемо з плодоніжками.
Якщо у вас без гілочок, обов’язково проколюємо їх зубочисткою місці був черешок. Це треба зробити для того, щоб шкірка у них не полопалася.
Заливаємо вміст крутим окропом.
Прикриваємо кришкою і залишаємо на столі на 10 хвилин. Через зазначений час зливаємо рідину в каструлю.
Додаємо сіль, цукор за рецептом. Ставимо її на вогонь кип’ятити. Якщо у вас менше рідини, додайте до розрахункового обсягу з невеликим запасом. Потім беремо лимонну кислоту і висипаємо до овочів. Заливаємо вміст банок крутим розсолом. Закатуємо або закручуємо щільно кришками. Потім перевертаємо їх вгору денцем.
Перевіряємо герметичність. Закутуємо в ковдру до повного охолодження. Потім прибираємо загортання в кладовочку або підвал. Приємного апетиту.