Мариновані помідори на зиму: ну дуже смачні рецепти

Солодкі черрі мариновані — рецепт на зиму з лимонною кислотою

Такі плоди завжди приємно їсти. Їх у баночку входить багато. Засаливаем з плодоніжками. Якщо ж їх вже відірвали, в цій області зробимо проколи, для того щоб краса залишилася цілою і добре просочилася маринадом.

Інгредієнти:

  • помідори
  • селера (петрушка)
  • кріп
  • червоний перець гіркий
  • перець горошком
  • гвоздика (за бажанням)
  • 2 зубчики часнику
  • 1/3 ч. л. лимонної кислоти
  • 1-2 лаврових аркуша

розрахунок на літр води:

  • 1 ст. л. солі
  • 3 ст. л. цукру

Спосіб приготування:

Починаємо завжди з підготовки продуктів.

Промиваємо, обсушуємо й погнали далі. На дно чистих банок висипаємо крупно порізану зелень, очищений часник, лавровий лист і інші прянощі за рецептом без лимонки.

Овочі кладемо з плодоніжками.

Якщо у вас без гілочок, обов’язково проколюємо їх зубочисткою місці був черешок. Це треба зробити для того, щоб шкірка у них не полопалася.

Заливаємо вміст крутим окропом.

Прикриваємо кришкою і залишаємо на столі на 10 хвилин. Через зазначений час зливаємо рідину в каструлю.

Додаємо сіль, цукор за рецептом. Ставимо її на вогонь кип’ятити. Якщо у вас менше рідини, додайте до розрахункового обсягу з невеликим запасом. Потім беремо лимонну кислоту і висипаємо до овочів. Заливаємо вміст банок крутим розсолом. Закатуємо або закручуємо щільно кришками. Потім перевертаємо їх вгору денцем.

Перевіряємо герметичність. Закутуємо в ковдру до повного охолодження. Потім прибираємо загортання в кладовочку або підвал. Приємного апетиту.