Консервовані помідори зі сливою
Для такого рецепта дуже добре підійдуть не дуже великі сорти овоча. Зливу надає засолювання приємний колір і аромат. Засолювання виходить дуже смачною та з’їдається моментально.
Інгредієнти:
на дві літрові баночки
- сливи
- помідори
Розсіл:
- Вода — 1 л.
- 100 р. цукрового піску
- 15 г. сіль —
- 50 р. яблучного оцту
Спосіб приготування:
Для відома— літрову скляну тару входить 500 мл розсолу.
Промиваємо продукти, обсушуємо.
Зробимо у сливах та томатах проколи тонкої шпажкою. Закладаємо їх щільно в скляні балони. Потім приготуємо маринад. Для цього в каструлю виливаємо чисту воду.
Додаємо в неї сіль, цукор за рецептом. Консервант вливаємо в розсіл у третю заливку. Ставимо каструльку на вогонь і варимо до повного розчинення компонентів, після закипання хвилини 2-3. Далі заливаємо гарячий розсіл в банки.
Важливо! Щоб не тріснула скляна ємність, гарячу рідину ллємо на плоди, а не на стінки.
Даємо постояти 10 хвилин.
Зливаємо її назад і знову ставимо кип’ятитися. Так повторюємо ще 2 рази. У нас виходить потрійна заливка. Після цього закатуємо або закручуємо кришками. Перевертаємо догори дном. Таким чином перевіряємо герметичність закупорки. Закутуємо в теплий рушник (ковдра). Залишаємо повністю охолонути. Зберігаємо заготовку в квартирі в темному місці, подалі від батареї або в підвалі. Приємного апетиту.