Мариновані помідори на зиму: ну дуже смачні рецепти

Консервовані помідори зі сливою

Для такого рецепта дуже добре підійдуть не дуже великі сорти овоча. Зливу надає засолювання приємний колір і аромат. Засолювання виходить дуже смачною та з’їдається моментально.

Інгредієнти:

на дві літрові баночки

  • сливи
  • помідори

Розсіл:

  • Вода — 1 л.
  • 100 р. цукрового піску
  • 15 г. сіль —
  • 50 р. яблучного оцту

Спосіб приготування:

Для відома— літрову скляну тару входить 500 мл розсолу.

Промиваємо продукти, обсушуємо.

Зробимо у сливах та томатах проколи тонкої шпажкою. Закладаємо їх щільно в скляні балони. Потім приготуємо маринад. Для цього в каструлю виливаємо чисту воду.

Додаємо в неї сіль, цукор за рецептом. Консервант вливаємо в розсіл у третю заливку. Ставимо каструльку на вогонь і варимо до повного розчинення компонентів, після закипання хвилини 2-3. Далі заливаємо гарячий розсіл в банки.

Важливо! Щоб не тріснула скляна ємність, гарячу рідину ллємо на плоди, а не на стінки.

Даємо постояти 10 хвилин.

Зливаємо її назад і знову ставимо кип’ятитися. Так повторюємо ще 2 рази. У нас виходить потрійна заливка. Після цього закатуємо або закручуємо кришками. Перевертаємо догори дном. Таким чином перевіряємо герметичність закупорки. Закутуємо в теплий рушник (ковдра). Залишаємо повністю охолонути. Зберігаємо заготовку в квартирі в темному місці, подалі від батареї або в підвалі. Приємного апетиту.