Мариновані помідори на зиму: ну дуже смачні рецепти

Мариновані помідори на зиму з буряком

У цьому рецепті додаємо буряк. Що це таке? Звичайно, ж це всіма улюблений бордовий овоч. Він розсолу додає приємний колір. А прянощі надають консервам аромат літа. Будемо взимку відкривати і насолоджуватися, не тільки смаком, але і запахами.

Інгредієнти:

  • помідори
  • 1/2 шт. буряка (невеликий)
  • 1-2 парасольки кріп
  • 1-2 зубчики часнику
  • 1 головка цибулі (невелика)
  • 1/2 ч. л. зерна гірчиці
  • лавровий лист
  • листочки вишні, малини, хрону (за бажанням)
  • зелень петрушки
  • перець чорний горошком

маринад на 1 літр води:

  • 2 ст. л. солі (без гірки)
  • 3 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. оцту 9%

Спосіб приготування:

Овочі і всі інші компоненти промиваємо під проточною водою. Обсушуємо їх на полотенчиках.

Буряк чистимо і нарізаємо не великою соломкою. Цибулю шаткуємо кільцями. Потім в чисті банки на дно укладаємо всі прянощі і трави за списком в рецепті.

Укладаємо далі томати. Вниз можна побільше, далі невеликі екземпляри.

Далі готуємо маринад. Щоб дізнатися, скільки знадобиться води, можна влити рідину. Потім зливаємо її, заміряємо і закип’ятимо. Заллємо вже балони окропом. Даємо постояти 15-20 хвилин. Потім зливаємо її в каструлю і варимо маринад. На літр води додаємо розрахункова кількість солі, цукру. Кип’ятити 3-4 хвилини. Наприкінці варіння вливаємо оцет і вимикаємо. Заливаємо крутим маринадом балони з вмістом. Потім щільно закриваємо кришками (закручуємо, закатуємо під ключ).

Перевертаємо кожну ємність кришками вниз. Закутуємо закачування ковдрою і залишаємо до повного охолодження. Зберігати при кімнатній температурі, але в прохолодному місці краще. Приємного апетиту.