Рецепт маринованих помідор з червоною смородиною (без оцту)
Цей рецепт ми відмовилися від оцту, аспірину або лимонної кислоти. Будемо використовувати ягоди зі свого городу. Можна навіть заморожені. Засолювання виходить дуже смачною з приємним ароматом.
Інгредієнти:
- огірки
- помідори
- 100 р. червона смородина (на літрову банку)
- зелень (базилік, м’ята)
- листочки смородини, вишні
- спеції за смаком
- маринад на 1 літр води
- 2 ст. ложки солі
- 3 ст. цукру
Спосіб приготування:
Промиваємо зеленці і томати під проточною водою дуже ретельно з новою губкою. Потім обсушуємо. Обрізаємо у перших хвостики з двох сторін. Червоні плоди проколюємо гострою паличкою в області плодоніжки. Поставимо кип’ятити заздалегідь воду.
Червону смородину можна відокремити від гілочки або за бажанням залишити з нею. На дно чистих балонів кладемо прянощі і листя. Потім заповнюємо їх овочами і буде у нас асорті.
Далі заливаємо їх окропом. Ллємо акуратно на ложку, щоб банка не лопнула. Накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин прогріватися.
Зливаємо рідину в каструлю, ставимо на вогонь. Додаємо в неї сіль, цукор і кип’ятити 3-4 хвилини. Потім ще раз заливаємо розсіл в засолювання. Щоб випустити повітря, покрутіть банки по три рази на ліву і праву сторону.
Потім зафарбовуємо металевими кришками. Перевернемо догори дном. Перевіримо герметичність закрывашек. Закутуємо в теплу ковдру. Залишаємо їх стояти 24 години до повного охолодження. Потім прибираємо в темне сухе місце подалі від опалювальних приладів. Приємного апетиту.