Мариновані помідори на зиму: ну дуже смачні рецепти

Солодкі помідори з медом на зиму «Пальчики оближеш»

У цьому рецепті використовуємо мед і більше ніяких трав, прянощів. Але виходять томати дуже смачними, соковитими і ароматними. Можна бджолиного продукту взяти більше, а цукор зменшити.

Інгредієнти:

  • помідори

Для маринаду на 1, 5 літра води (або 3 літрові банки)

  • 1 ч. л. меду
  • 4 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. сіль
  • 1 ч. л. есенції

Спосіб приготування:

Поставимо заздалегідь закип’ятити воду. Промиваємо овочі під проточною водою. Обсушуємо. Потім їх проколюємо в місці зростання плодоніжки гострими паличками (виделкою).

Підготовлені плоди закладаємо в балони.

Заливаємо їх окропом. Даємо їм час прогрітися хвилин 7-10.

Потім рідину зливаємо в каструлю додаємо в неї сіль, цукор — розрахунок у рецепті. Кип’ятимо 2-3 хвилини до повного розчинення сипучих. Після зазначеного часу розсіл вимикаємо. Вливаємо в нього консервант і розливаємо по ємностях до самих країв. Далі закриваємо герметично металевими кришками. Перевернемо і перевіримо закатку. Закутуємо їх у теплу ковдру. Залишаємо їх у такому стані поступово остигати. Через добу їх можна прибирати на місце для зберігання.