Помідори половинками на зиму
Для такого рецепта підійдуть великі плоди. їх разрежем навпіл і на четвертинки. Засолювання таким способом відлітають зі столу в першу чергу.
Інгредієнти:
Для літрової банки:
- помідори вершки
- 1 ч. л. солі
- 1 с. л. цукру з гіркою
- 1-2 зубчики часнику
- 5-6 шт. перець горошком
- лист смородини
- 2 ст. л. зелень
- перець болгарський
- лавровий лист за бажанням
- 1 ч. л. есенції
Спосіб приготування:
Промиваємо і обсушуємо всі компоненти. Часник очищаємо від шкірки. У перцю солодкого видаляємо нутрощі.
Плоди переглядаємо, щоб вони не були зіпсовані і тверді. Потім нарізаємо їх половинками.
На дно чистої банки кладемо зелень, листя, часник, перець горошком і запашний. Далі укладаємо помідори зрізом вниз.
Зверху насипаємо сіль, цукор, по 1 ч. л есенції. Хтось робить без кислоти, але з нею якось надійніше. Можна замінити червоною смородиною.
Заливаємо чистою холодною водою до самого краю.
Потім накриваємо їх чистими кришками і ставимо у високу каструлю стерилізуватися на 15 хвилин після закипання.
Після закінчення часу дістаємо балони їх окропу. Закатуємо. Перевіряємо їх на герметичність, для цього перевернемо їх вниз шийкою. Накриваємо консервацію рушником. І залишаємо в такому стані до повного охолодження. Зберігати можна в квартирі, в підвалі або холодильнику. Приємно буде відкрити таку баночку взимку. Вона наповнить вашу кухню ароматом літа. Приємного апетиту.