Мариновані помідори на зиму: ну дуже смачні рецепти

Помідори половинками на зиму

Для такого рецепта підійдуть великі плоди. їх разрежем навпіл і на четвертинки. Засолювання таким способом відлітають зі столу в першу чергу.

Інгредієнти:

Для літрової банки:

  • помідори вершки
  • 1 ч. л. солі
  • 1 с. л. цукру з гіркою
  • 1-2 зубчики часнику
  • 5-6 шт. перець горошком
  • лист смородини
  • 2 ст. л. зелень
  • перець болгарський
  • лавровий лист за бажанням
  • 1 ч. л. есенції

Спосіб приготування:

Промиваємо і обсушуємо всі компоненти. Часник очищаємо від шкірки. У перцю солодкого видаляємо нутрощі.

Плоди переглядаємо, щоб вони не були зіпсовані і тверді. Потім нарізаємо їх половинками.

На дно чистої банки кладемо зелень, листя, часник, перець горошком і запашний. Далі укладаємо помідори зрізом вниз.

Зверху насипаємо сіль, цукор, по 1 ч. л есенції. Хтось робить без кислоти, але з нею якось надійніше. Можна замінити червоною смородиною.

Заливаємо чистою холодною водою до самого краю.

Потім накриваємо їх чистими кришками і ставимо у високу каструлю стерилізуватися на 15 хвилин після закипання.

Після закінчення часу дістаємо балони їх окропу. Закатуємо. Перевіряємо їх на герметичність, для цього перевернемо їх вниз шийкою. Накриваємо консервацію рушником. І залишаємо в такому стані до повного охолодження. Зберігати можна в квартирі, в підвалі або холодильнику. Приємно буде відкрити таку баночку взимку. Вона наповнить вашу кухню ароматом літа. Приємного апетиту.