Мариновані помідори швидкого приготування з часником і зеленню
Для тих, хто хоче насолодитися літом маринованими плодами, а запаси закінчилися. Пропоную взяти на замітку цей рецепт швидкого приготування. Буде смачно. Пробуйте, насолоджуйтесь і дивуйте своїх близьких і друзів.
Інгредієнти:
- 1 л. води
- 1 кг. помідор
- 2 ст. л. солі
- 100 р. цукру
- 50-70 р. оцту (яблучного, столового, лимонний сік)
- 1 головка часнику
- кріп, петрушка
Спосіб приготування:
Промиємо овочі та зелень під холодною водою. Часник очищаємо і ріжемо не великими пластинами. Можна брати плоди будь-якого розміру, тільки не зіпсовані. Надрізаємо їх на чотири частини не до хвостика.
Поміщаємо їх зручну ємність для маринування (банку, каструля). Потім будемо нашпиговувати ароматну пряність по кілька шматочків у томати. Зверху посипаємо нашу смакоту посіченою зеленню.
До речі її можна брати будь-яку, яку ви любите. З цією частиною ми закінчили. Приступаємо варити маринад. Принцип однаковий про всіх рецептах. Наливаємо води до потрібного обсягу. Ставимо кип’ятити. Потім кидаємо в рідину сіль, цукор і варимо 2-3 хвилини. Перед закінченням варіння вливаємо кислоту. Не дуже багато, ми ж це робимо не на зиму, аби надати приємну нотку. Потім розсіл остуджуємо розсіл до кімнатної температури. Заливаємо його в ємність з фаршированими овочами, так щоб він повністю приховував їх. Залишаємо їх у теплому приміщенні під закритою кришкою на 12 годин.
Ось і все готово. Швидко, просто і дуже смачно. Пробуйте і діліться своїми враженнями.
При дотриманні нескладних правил, кожен зможе приготувати смачні заготовки на зиму. Вони будуть довго зберігатися і забезпечать всю вашу родину вітамінами на довгий холодний період.
Я вам розповіла, як смачно замаринувати помідори на зиму. Ці яскраві плоди порадують не тільки шлунок, але і прикрасять стіл в морозний день. На цьому закінчую, сподіваюся стаття буде корисною. Робимо заготовки на зиму з задоволенням. А в холодний сезон будемо пригощати і дивувати своїми соліннями, варениями близьких. До нових зустрічей. Діліться статтею з друзями. Пишіть коментарі.