Консервовані помідори під снігом (без стерилізації)
Виходять томати дуже смачними, як буд-то в снігу c приємною хрустинкой. Отримуємо смачні і ароматні овочі і білокачанну капусту.
Інгредієнти:
- 3-4 шт. перець горошок
- 2-3 ш. гвоздики
- 1,2 кг капуста
- зелень
- лаврушки
- кріп (сухий)
- 2 шт. моркви
- 3 шт. солодкого перцю
- 1 головка часнику
- 7-8 кг. помідор
маринад на 1 літр води:
- 2 ст. цукру
- 1 ст. л. сіль
- 80 р. оцту 9%
Спосіб приготування:
Всі промиємо і обсушим на полотенчиках. Нашинкуем капусту. Морква очистимо і натремо на крупній тертці. Змішаємо її з незмінною супутницею білокачанної.
Плоди перевіримо на твердість. Потім їх проколим зубочисткою або тонким ножем (виделкою) в області плодоніжки. З солодкого перцю видаляємо нутрощі. Часник очищаємо і кидаємо його на дно чистого скляного балона. Закидаємо туди прянощі і зелень за смаком. Далі укладаємо помідори і капусту шарами.
Заповнюємо порожнечі щільніше, але не наминати. Заливаємо ємності з вмістом кіпяточком. Накриваємо їх кришками. Залишаємо прогріватися 10 -15 хвилин. Потім зливаємо рідину з балонів назад в каструлю. Висипаємо туди сіль, цукор за рецептом з розрахунку на 1 літр води. Після того як розсіл прокипить 2-3 хвилини, вливаємо в нього оцет. Маринад вимикаємо. Заливаємо овочі другий раз до самого верху, краще навіть через край.
Закочує банки кришками.
Перевіряємо їх герметичність, шляхом перевертання їх вниз шийкою. Потім закутуємо закатку в теплу ковдру і залишаємо в такому стані до повного застигання на 24 години. Потім прибираємо заготовку в прохолодне темне місце до настання холодів. Приємного апетиту.