Мариновані помідори на зиму: ну дуже смачні рецепти

Консервовані помідори під снігом (без стерилізації)

Виходять томати дуже смачними, як буд-то в снігу c приємною хрустинкой. Отримуємо смачні і ароматні овочі і білокачанну капусту.

Інгредієнти:

  • 3-4 шт. перець горошок
  • 2-3 ш. гвоздики
  • 1,2 кг капуста
  • зелень
  • лаврушки
  • кріп (сухий)
  • 2 шт. моркви
  • 3 шт. солодкого перцю
  • 1 головка часнику
  • 7-8 кг. помідор

маринад на 1 літр води:

  • 2 ст. цукру
  • 1 ст. л. сіль
  • 80 р. оцту 9%

Спосіб приготування:

Всі промиємо і обсушим на полотенчиках. Нашинкуем капусту. Морква очистимо і натремо на крупній тертці. Змішаємо її з незмінною супутницею білокачанної.

Плоди перевіримо на твердість. Потім їх проколим зубочисткою або тонким ножем (виделкою) в області плодоніжки. З солодкого перцю видаляємо нутрощі. Часник очищаємо і кидаємо його на дно чистого скляного балона. Закидаємо туди прянощі і зелень за смаком. Далі укладаємо помідори і капусту шарами.

Заповнюємо порожнечі щільніше, але не наминати. Заливаємо ємності з вмістом кіпяточком. Накриваємо їх кришками. Залишаємо прогріватися 10 -15 хвилин. Потім зливаємо рідину з балонів назад в каструлю. Висипаємо туди сіль, цукор за рецептом з розрахунку на 1 літр води. Після того як розсіл прокипить 2-3 хвилини, вливаємо в нього оцет. Маринад вимикаємо. Заливаємо овочі другий раз до самого верху, краще навіть через край.

Закочує банки кришками.

Перевіряємо їх герметичність, шляхом перевертання їх вниз шийкою. Потім закутуємо закатку в теплу ковдру і залишаємо в такому стані до повного застигання на 24 години. Потім прибираємо заготовку в прохолодне темне місце до настання холодів. Приємного апетиту.