Рецепт маринаду для помідор на 1 літр води з оцтом
Тим хто не любить в засолках зелень, цей рецепт для вас. Виходить дуже смачно. Часник і гвоздика наповнять своїми ароматом заготовки.
Інгредієнти:
- помідори
- часник
- перець чорний горошок
- гвоздика
розрахунок маринаду на 1 літрову банку:
- 2 ст. л. цукру з гіркою
- 1/2 ст. л. солі
- 1 ст. оцту 9%
Спосіб приготування:
Плоди беремо невеликі, щільні без ознак псування. Їх промиваємо з чистою губкою під проточною водою. Потім просушуємо їх полотенчике, який розстилаємо на столі. Часник очищаємо від шкірки. Якщо він великий, його можна розрізати.
У чисті скляні ємності кидаємо часник, перець і гвоздику.
Проколюємо овоч зубочисткою або виделкою в місці плодоніжки. Звичайно, ви можете ігнорувати цю операцію, але тоді при заливці окропом шкірка у них лопне і не буде такого гарного стану. Щільно укладаємо плоди в ємності, але не мнемо.
Далі будемо акуратно заливати балони гарячою водою до самих країв. Робимо це поступово, щоб ємності звикли і не полопалися. Прикриваємо їх чистими кришками і залишаємо їх прогріватися на 10-20 хвилин.
Потім рідину зливаємо з допомогою капронової кришки з отворами назад в каструлю. Якщо такої немає, не проблема в звичайній кришці можна проколоти дірочки. Додаємо сіль, цукор і оцет за рецептом. Щоб води вистачило, так як вона має властивість проливатися або випаровуватися, доливаємо її з чайника. Спеції додадуть аромат нашим консервам.
Доводимо до кипіння розсіл і варимо після цього 2-4 хвилини. В самому кінці увіллємо оцет. Крутим розсолом заповнюємо балони з томатами так, щоб він перелився через верх.
Загвинчуємо кришки. Перевертаємо їх дном вгору. Потім закутуємо їх в теплий рушник (ковдра). Залишаємо їх так на добу до повного охолодження. Потім їх повертаємо у нормальний стан. Зберігаються вони дуже добре в сухому прохолодному місці. У холодну пору року дуже приємно відкрити таку заготовочку до столу. Приємного апетиту.