Мариновані помідори на зиму: ну дуже смачні рецепти

Асорті «Помідори з виноградом» на зиму в літрових банках

Як приємно буде відкрити таку засолку з виноградним ароматом. Червоні плоди будуть не тільки дуже смачними, але ще красивими і смачними. У одній баночці у вас буде і виноград і томати. Спробуємо?

Інгредієнти:

  • помідори
  • виноград
  • спеції за смаком
  • лавровий лист
  • перець горошком
  • оцет винний або яблучний 5%

маринад на 1 літр:

  • 1 ст. л. солі
  • 2 ст. л. цукру

Спосіб приготування:

Починаємо, як завжди, з приготування продуктів до роботи. Промиваємо овочі й виноград. Обсушуємо на полотенчике або у друшляку. Потім червоні плоди прокатуємо в місці плодоніжки тонкою паличкою (виделкою, зубочисткою).

В чисті банки розкладаємо спеції, прянощі за смаком.

Зверху поміщаємо томати і виноград. До речі останній компонент можна класти з гілочками або без них за вашим бажанням. Закип’ятимо воду і заллємо нею вміст балонів. Прикриваємо чистими кришками і залишаємо постояти 15-20 хвилин. Будьте обережні, щоб не обпектися.

Через зазначений час рідина з банок зливаємо в каструлю. Додаємо сіль і цукор за рецептом. Кип’ятимо розсіл 4-5 хвилин до повного розчинення сипучих.

Вливаємо оцет в банки по 1 ст. ложки літрові балони. Відразу ж заливаємо киплячий маринад в балони, так щоб потекла через край. Закриваємо металевими кришками (під ключ або завинчивающими). Перевертаємо і перевіряємо, щоб не потекла з-під них вода. Ставимо їх догори денцем, закутуємо в теплий рушник (ковдру, пальто) і залишаємо так стояти до повного охолодження. Потім повертаємо їх у нормальне положення. Прибираємо в кладовочку. На Новий рік відкриваємо і насолоджуємося.