Мариновані помідори на зиму: ну дуже смачні рецепти

Помідори з морквяної бадиллям на зиму: найсмачніший рецепт

У цьому рецепті поряд зі спеціями будемо додавати в соління морквяну бадилля. Вона надає пікантний аромат і смак. Робиться все просто, виходить незвичайно смачно, просто пальчики оближеш.

Інгредієнти:

  • помідори

розрахунок на 2,5 л. води

  • 10 ст. л. цукру (з гіркою)
  • 2, 5 ст. л. солі (без гірки)
  • 150 г. оцту 9 %
  • бадилля моркви, 1 невеликий пучок
  • 2, 5 л. води

Спосіб приготування:

Починаємо, як завжди. Поставимо на вогонь воду для майбутнього маринаду і закипятим 3-4 хвилини. Промиваємо підготовлені продукти і зелень.

Траву бажано потримати в підсоленій воді 3 – 5 хвилин.

Бадилля укладаємо на дно чистої скляної тари.

Потім укладаємо зверху томати щільніше один до одного, але так, щоб вони не пошкодилися. По боках також покладемо по гілочки зелені. Після заповнення балонів. Заливаємо їх повністю окропом до горлечка. Прикриваємо кришкою. Залишаємо їх прогріватися хвилин 10-15. Далі зливаємо рідину в каструлю. Додаємо в неї сіль, цукор. Доводимо розсіл до кипіння. Варимо 2 хвилини. В балони вливаємо кислоту. Заливаємо в них відразу киплячий маринад, так щоб він перелився через край. Закриваємо металевими кришками (загвинчуються або під ключ). Перевертаємо і перевіряємо герметичність закрутки.

Закутуємо їх у теплу ковдру і залишаємо в такому стані до повного охолодження. Прибираємо заготовки в темне прохолодне місце до зими. Приємного апетиту.