Томати у власному соку в домашніх умовах
У цьому рецепті в хід підуть великі томати і дрібні. З великих плодів будемо робити томатний сік. Його будемо використовувати замість заливки. А взимку з задоволенням вміст з’їмо і вип’ємо.
Інгредієнти :
- томати
- на 1 літр томатного соку:
- 1 ст. л. солі
- 1,5 ст. л цукру
Спосіб приготування:
Овочі промиваємо. Проколюємо в місці плодоніжки. Поставимо чисту воду закип’ятити.
Плоди поменше розкладаємо по чистим банкам. Потім заллємо окропом тару з вмістом і залишимо на 15 хвилин прогріватися.
З великих і м’яких плодів прокрутимо сік через м’ясорубку. Заміряємо його обсяг. Потім поставимо його варити протягом 10-15 хвилин після закипання. Додамо в нього сіль, цукор (розрахунок в рецепті вказаний).
Заливка у нас прокипіла. Зливаємо воду з балонів
Відразу ж наливаємо в них розсіл.
Перевіряйте, щоб в банках не було порожнечі. Кілька разів струшуйте і потрясіть балони. Закатуємо металевими кришками. Перевернемо і перевіримо, немає рідини з-під кришок. Закутуємо загортання в теплу ковдру і залишаємо на 24 години до повного охолодження. Після цього прибираємо смакоту на зберігання в прохолодне місце. Насолодитися їх смаком можна через 1, 5-2 місяці.