Мариновані помідори на зиму: ну дуже смачні рецепти

Зелені мариновані помідори на зиму: простий і смачний рецепт

Ті, хто вирощує свої овочі, знають, що дуже багато плодів доводиться знімати зеленими. Потім укладати їх в тепле темне місце і вони дозрівають. Можна зробити простіше. Засолити. Виходять вони дуже смачні та хрусткі.

Інгредієнти:

  • помідори зелені
  • цибуля ріпчаста

На 1 літр води:

  • 3 ст. ложки солі
  • 6 ст. ложок цукру
  • по 8-10 шт. чорного і запашного горошку
  • гвоздика
  • 3-4 лаврових аркуша
  • 70 мл оцту 9 % (яблучний)

Спосіб приготування:

Промиваємо овочі. Розрізаємо на 4 частини.

Цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями.

Потім в чисті банки маленького обсягу кладемо лавровий лист і перець. Заповнюємо шарами балони порізаними помідорами та цибулею.

У каструлю наливаємо води, доводимо до кипіння. Потім кидаємо туди сіль, цукор.

Варимо 5 хвилин до повного розчинення сипучих. Додаємо в киплячий розсіл консервант.

Заливаємо цим розчином скляні ємності з вмістом. Прикриваємо їх кришками. Потім ставимо їх стерилізуватися 15-20 хвилин в посудину з гарячою водою.

Далі дістаємо їх з ємності. Це треба робити акуратно, щоб не обпектися. Закручуємо кришками. перевертаємо їх вниз шийкою.

Закутуємо теплим рушником або ковдрою (пледом). Лишаємо в такому стані до повного охолодження. Зберігаються вкусняшки добре в квартирі. Приємного апетиту.