Зелені мариновані помідори на зиму: простий і смачний рецепт
Ті, хто вирощує свої овочі, знають, що дуже багато плодів доводиться знімати зеленими. Потім укладати їх в тепле темне місце і вони дозрівають. Можна зробити простіше. Засолити. Виходять вони дуже смачні та хрусткі.
Інгредієнти:
- помідори зелені
- цибуля ріпчаста
На 1 літр води:
- 3 ст. ложки солі
- 6 ст. ложок цукру
- по 8-10 шт. чорного і запашного горошку
- гвоздика
- 3-4 лаврових аркуша
- 70 мл оцту 9 % (яблучний)
Спосіб приготування:
Промиваємо овочі. Розрізаємо на 4 частини.
Цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями.
Потім в чисті банки маленького обсягу кладемо лавровий лист і перець. Заповнюємо шарами балони порізаними помідорами та цибулею.
У каструлю наливаємо води, доводимо до кипіння. Потім кидаємо туди сіль, цукор.
Варимо 5 хвилин до повного розчинення сипучих. Додаємо в киплячий розсіл консервант.
Заливаємо цим розчином скляні ємності з вмістом. Прикриваємо їх кришками. Потім ставимо їх стерилізуватися 15-20 хвилин в посудину з гарячою водою.
Далі дістаємо їх з ємності. Це треба робити акуратно, щоб не обпектися. Закручуємо кришками. перевертаємо їх вниз шийкою.
Закутуємо теплим рушником або ковдрою (пледом). Лишаємо в такому стані до повного охолодження. Зберігаються вкусняшки добре в квартирі. Приємного апетиту.