Мариновані помідори на зиму: ну дуже смачні рецепти

Мариновані помідори: рецепт на 3 літрову банку

Солодкі томати відразу відлетять і ще попросять, так що можна сміливо зробити засолку в 3 літрових балонах. Розрахунок дан на 1,5 літра води. Це приблизно стільки входить в такі ємності.

Інгредієнти:

на 3-х літровий балон:

  • помідори (скільки увійде)
  • перець горошок
  • часник
  • лавровий лист
  • зелень (кріп зелені гілочки і парасольки, петрушка, чебрець, розмарин)
  • корінь хрону
  • вода
  • 6 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. солі
  • 20 мл яблучного оцту 6 % (столовий оцет менше беремо

Спосіб приготування:

Підготуємо усі компоненти. Промиваємо під проточною водою. Часник і коріння хрону очистимо від шкірки. Всі обсушим.

Закладаємо продукти в чисті банки спочатку зелень, часник, перець горошком, лавровий лист.

Далі заповнюємо червоними кругляком. Попередньо їх проколюємо зубочисткою в місці плодоніжки. Плоди бажано брати однакового розміру.

Щоб дізнатися потрібний об’єм води і правильно зробити маринад, для цього ми заливаємо в банку чисту воду (можна прохолодну) до країв. Потім зливаємо її в ємність з поділками або в літрову сулію. Далі потрібну кількість рідини переливаємо в каструлю. Додаємо сіль, цукор за рецептом з розрахунку на 3-х літрову банку. Кип’ятимо 5 хвилин до повного розчинення сипучих. Заповнюємо розсолом балони. Прикриваємо кришкою і залишаємо постояти 10-15 хвилин. Після чого беремо високу ємність. Укладаємо на дно бавовняну серветку. Встановлюємо туди ж скляну банку з вмістом. Заливаємо в ємність гарячої води, щоб вона доходила до половини висоти балона (або наскільки дозволяє висота посудини). Стерилізуємо 15-20 хвилин (після закипання рідини).

Потім акуратне банку дістаємо. Ставимо на рушник, щоб вона не луснула. Закриваємо металевими кришками (закручивающими або під закатку). Далі перевернемо заготівлю вгору денцем. Закутуємо в теплу ковдру і залишаємо в такому стані до повного охолодження. Засолювання добре зберігаються в сухому темному місці (у квартирі, підвалі).